Свирепи боеве в Алепо: Руски Т-90 и сирийски спецназ обкръжиха група терористи

Ожесточени боеве продължават да кипят в Алепо и предградията му, съобщи „Русская весна” с позоваване на свои източници в Сирия. За защита от продължаващите атаки и настъплението на ислямистката коалиция „Джейш ал-Фатх” на запад от Алепо, сирийската правителствена армия пусна най-елитните си подразделения и най-добрата си бойна техника. В Алепо пристигнала голяма колона спецназ „Тигри”, бригадата „Соколи на пустинята” също се присъединила към битката. Заедно с елитните формирования в Алепо са прехвърлени и доставените от Русия съвременни танкове Т-90.

С помощта на най-добрите си войници и най-новата техника Сирийската армия заедно с ливанската „Хизбула” продължава военните операции в Алепо, за да спре придвижването на терористите към западните предградия.

Под ръководството на щурмовата бригада Tiger Force и бригадата „Соколи на пустинята” правителствените войски и „Хизбула” са отбили няколко яростни атаки на терористите в района Минян и Ал Асад, които дали много жертви. Ликвидираните терористи са от групировките „Джебхат ан-Нусра” и „Джейш ал-Фатх”. Унищожена е много бойна техника.

В резултат армейците успели да затворят обръча около бандитските групи, които проникнали в няколко жилищни сгради в района на Ал Аса, и започнало избиването им. Някои от бандитите обаче побързали да се предадат.

На последните видеозаписи от мястото на сражението стана известно, че Сирийската армия включва руски танкове Т-90. Те бяха забелязани отначало край Алепо в края на 2015 г., после бяха видени край Палмира и Западна Рака.

Източник: Блиц