САЩ и съюзниците им в Г-7 готови да въведат нови санкции срещу Русия

Американският министър на финансите Джейкъб Лю се срещна във вторник с гостуващия украински премиер Арсений Яценюк и финансовия  министър Наталия Яреско и ги увери, че страните от „Голямата седморка“ са готови да въведат нови санкции срещу Русия. Това съобщи пред агенция Bloomberg източник в американското министерство на финансите, предаде РИА Новости.

„САЩ и съюзниците ни в Г-7 са готови да наложат съществени допълнителни санкции срещу Русия, ако това се наложи в отговор на агресивните й действия в източната част на Украйна“, цитира източникът изказването на Лю. Русия категорично отрича обвиненията на Запада за намеса в конфликта в Източна Украйна.

Яценюк и Яреско във вторник се срещнаха с редица високопоставени официални лица във Вашингтон, включително и с първия заместник-държавен секретар Тони Блинкен, заместник-председателя на МВФ Дейвид Липтън и група американски сенатори. По време на срещите са били обсъдени теми като реализацията на програмата за реформа и реструктуриране на украинския дълг пред частните кредитори.