Самолетът с тялото на загиналия пилот на Су-24 пристигна в Русия

Руският министър на отбраната генерал Сергей Шойгу и главнокомандващият ВКС на РФ генерал-полковник Виктор Бондарев посрещнаха на военното летище „Чкаловски“ (в Московска област) самолетът, транспортирал от Анкара тялото на командира на екипажа на сваления в Сирия боен самолет Су-2 Героя на Русия Олег Пешков, съобщи РИА Новости.

От управлението на пресслужбата и информацията към министерството на отбраната на Русия съобщиха в понеделник, че по време на полета във въздушното пространство на РФ самолетът е бил ескортиран от изтребители.

„Военният самолет с тялото на загиналия пилот подполковник Олег Пешков на летище „Чкаловски“ бе посрещнат от министъра на отбраната на РФ генерал Сергей Шойгу заедно с главнокомандващия Въздушно-космическите сили на Русия генерал-полковник Виктор Бондарев“, се казва в съобщението.

На Пешков, загинал при изпълняването на бойните задачи в Сирия, ротата на почетния караул отдаде воински почести. По молба на семейството на загиналия летец, удостоен посмъртно със званието Герой на Руската федерация, той ще бъде погребан в Липецк.