Сайтът на руското министерство на отбраната показа въоръжението от форума „Армия-2015“

Интерактивна експозиция на образци от въоръжението и военната техника на руската армия, които ще бъдат представени на международния военно-технически форум „Армия-2015”,  бе открита на официалния сайт на Министерството на отбраната на Русия, съобщиха от военното ведомство, предаде РИА Новости.

Армия-2015 сайт

Интерактивната експозиция на форума „Армия-2015” е приложение с удобна навигация, качествени снимки и описания на въоръжението и военната техника. Много от тях са представени за пръв път пред широката общественост.

Експонатите от изложбата са разпределени в тематични раздели съобразно структурите на въоръжените сили и Министерството на отбраната на Русия. На форума „Армия-2015” са представени над 280 модерни и перспективни образци от техниката и въоръжението от всякакъв вид, съобщават от Министерството.

Очаква се особен интерес да породят експонатите от ретро техниката – руските танкове Т-60, Т-34-85, бронираният автомобил БА-6, самоходните артилерийски установки СУ-100, които са участвали във Втората световна война, както и създадените в следвоенния период тежки танкове, предава РИА Новости.

Международният форум „Армия-2015” ще се проведе от 16 до 19 юни в Парка на Въоръжените сили „Патриот” в Кубинка, близо до Москва. Целта му е създаване на условия за намиране на перспективни решения, който могат да бъдат внедрени в производството на оръжие и военна техника и при изграждането на положителен имидж на руските въоръжени сили.