Ръководството на ДНР прояснява ситуацията с Губарев

Ръководството на Донецка народна република прави опити да проясни случая с покушението на бившия «народен губернатор» на Донбас Павел Губарев, съобщи РИА Наовости, позовавайки се на премиера на ДНР Александър Захарченко.

«Ако това се окаже истина, то това ще е голяма трагедия… Ние се опитваме да се свържем с неговите хора (на Губарев). Колата и шофьора на Губарев все още не сме видяли», каза Захарченко.

«Според сводките, в района на Новоазвск, до границата с Русия не е имало стрелба», добави още той.

Напомняме, че по-рано днес се появи информация за обстрела на автомобила на «народния губернатор». Според тази информация, Губарев е в тежко състояния и е хоспитализиран в една от болниците в Ростов на Дон. Това потвърди заместник на Губарев, Мирослав Руденко.
«Павел се връщаше от Ростовска област, но на територията на ДНР неизвестни обстреляха неговия автомобил. Шофьорът на Губарев изгубил контрол над автомобила и той се ударил в дърво», поясни Руденко.

По последни данни, Губарев се намира в тежко състояние и все още е в безсъзнание.

Напомняме, че през юни 2014 г., в сградата на областната администрация Губарев е бил подложен на минометен обстрел от неизвестни. През юли пък в Луганска област близо до границата с Русия, кортежът на Губарев е обстрелян, в резултат на което са загинали негов колега Александър Проселков и един човек от охраната.