Руснаци спечелиха световното с компютърни танкове

Едно от най-оспорваните съревнования с голяма конкуренция – големият финал на играта World of Tanks („Светът на танковете“) завърши в неделя в полската столица. Руският отбор „Хелрайзърс“ стана шампион на първенството с компютърната игра. Миналата година пак руски отбор бе победител, предаде ТАСС.

В големия финал участваха по два отбора от седем играчи от няколко региона в света. Играха представители от Азиатско-тихоокеанския регион, съюза на независимите държави (воден от Русия), Европа, Северна Америка, Китай и още два отбора, поканени от организаторите. 4 от 12-те отбора са от руски играчи.

Играта изобразява танкова битка с машини от втората световна война. Танковете са абсолютни копия на действителни екземпляри. Мачовете в големия финал бяха в режим „атака – отбрана“. На финала руският отбор победи китайски тим със 7:1. Победителите си разделят 150 хиляди долара.

За петгодишното си съществуване в „Светът на танковете“ са играли 110 милиона души. Играта е разработена от Wargaming.net. /БГНЕС