Руслан Мъйнов с втори концерт на 17 Ноември  

След концерта на 8 Май, билетите за който бяха изкупени за много кратък срок, големият  брой желаещи и запитване за втори концерт, Руслан Мъйнов организира втори такъв на 17 Ноември, 20 часа, зала1 НДК.

Вторият концерт…И пак Любими Руски Песни,  с още по-разнообразен и богат репертоар  със симфоничната формация  “Levon Manukyan Collegium Musicum”.

2     17

В новата  концертна програма са включени обичани детски песни, филмова и популярна музика и цигански романси.

Всички песни за концерта са със специална оркестрация, дело на група Акага, Левон Манукян и 15 годишния  Георги Милтиядов.

Концертът с продължителност над 2 часа ще е с ефектно осветление, мултимедия и балет.

Група Акага,Цветан Недялков, Венци Такев, Димитър Тишев, участват в звукозаписа на албума „ Руслан Мъйнов пее Любими Руски Песни”, който е на музикалния пазар.

Група Акага, една от най-популярните и обичани бг групи е създадена 1992 г. от студенти от НМА. Музикантите от бенда са считани за основатели на модерния български саунд. Музиката на Акага представлява уникална комбинация от фюжън-джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул, дори и хип-хоп. Групата изнася концерти освен в България и в цяла Европа.

Бенда има десетки концерти и на най-големите руски музикални сцени /в т.ч. и в Болшой театър Москва, 2009г./ , с едни от най-популярните руски изпълнители.

Представителен хор „Родна песен“ при Община Бургас, носител на награди от наши и международни конкурси е наследник на богати хорови традиции, чиито корени откриваме още в началото на миналия век.

Запомнящо е изпълнението на Реквием от Моцарт в римската базиликата „Джовани ин Латерано“, където солистка на хора е голямата оперна прима Катя Ричарели.

В последните години репертоарът на хор „Родна песен“ се обогатява с нови жанрове от популярната музика. Под ръководството на Левон Манукян, съставът участва в различни творчески експерименти, обединяващи хоровото пеене със симфоничната и електронната музика, класическите традиции – с рок- и метъл звученето.

 

Билети на касите на НДК и  в мрежата на eventim

http://www.eventim.bg

Цени на билетите –  15 – 40 лв.