Руското следствие отрече, че причина за разбиването на самолета Ту-154 в Черно море е претовареност

Руското следствие отрече, че причина за разбиването на самолета Ту-154 в Черно море е претовареност, съобщава Рен.тв

„Публикуваните  в медиите хипотези за възможните причини на  катастрофата не се основават на факти, а са лични решения на техните автори,“  каза представителят  на Следствия комитет.

Според официалния представител на СК Светлана Петренко, по делото за катастрофата на Ту-154 близо до Сочи последна дума за причините за катастрофата имат  военните  следователи след  приключване на пълната техническа експертиза.

По-рано днес  пресата съобщи,  че най-вероятно военният самолет е бил претоварен, което е причинило катастрофата на  Ту-154.

Припомняме, че самолетът, който извършваше полет от Москва за Сирия, се разби на 25 декември в Черно море, малко след като излетя от летището в черноморския курорт Сочи, където беше кацнал временно. На борда се намираха 92-ма души, включително 64 членове на прочутия ансамбъл Александров, деветима журналисти от руски телевизионни канали, а също така и ръководителят на благотворителния фонд „Справедлива помощ“ Елизавета Глинка, по-известна като д-р Лиза.

В хода на разследването специалните служби изключиха версията за терористичен акт на борда на самолета. Засега руските разследващи не са представили версия за трагедията.