Руското правителство обмисля промени в закона за транспортната безопасност

Правителството на Руската федерация разглежда възможността за промени в закона за транспортната безопасност, включително и по отношение на летищата, заяви пред журналисти в сряда руският вицепремиер Аркадий Дворкович, предаде ТАСС.

„У нас бяха приети сериозни мерки в областта на транспортната сигурност. Сега предстои разглеждане на поправките в закона за транспортната сигурност, включително и по отношение на летищата, които обсъждаме подробно с правоохранителните органи и собствениците на летищата. Това е сложна, сериозна и тънка работа, защото трябва да се открият методи за намаляване на рисковете“, каза той.

По-рано първият зам.-председател на комитета на Държавната дума по транспорта Михаил Брячак заяви, че с цел гарантиране на транспортната безопасност е необходимо да се проведе ревизия на руското законодателство. По думите на депутата тази мярка ще бъде осъществена във връзка с терористичните актове, които се случиха преди дни в Брюксел. Той посочи, че Русия „по-рано от всички е разбрала тази терористична заплаха“ и миналата година е бил приет закон за транспортната безопасност, изключващ терористични актове в инфраструктурни обекти.