Русия ще разпита украински военен за катастрофата с малайзийския боинг

Следователи ще разпитат в скоро време като свидетел украински военен, дал интервю за в. „Комсомолская правда“ във връзка с разбиването на малайзийския „Боинг-777“ в Източна Украйна, заяви говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин, цитиран от ТАСС.

„Следователи се свързаха с главния редактор и журналисти на „Комсомолская правда“, разговаряли с украински военнослужещ в редакцията, и получиха съответните координати на украинския гражданин. Освен това мога да кажа, че следователи вече установиха контакт с него и в скоро време може да го разпитаме в качеството на свидетел в рамките на разследване по наказателно дело за използване на забранени средства и методи за водене на война в Югоизточна Украйна“, заяви Маркин.

„Следователите възнамеряват да получат от него сведения, свързани с предмета на разследването, а също с обстоятелствата около катастрофата на малайзийския „Боинг-777″, представени от него в интервюто, с цел да се провери тяхната достоверност и обективност“, каза той.

„Комсомолская правда“ съобщи за свидетел, заявил, че самолетът вероятно е бил свален от украински изтребител „Су-25“ с ракети „въздух-въздух“.Малайзийският самолет се разби в Източна Украйна на 17 юли, при което загинаха всички 298 души на борда.

Интервюто на свидетеля за КП може да прочете  тук:  Секретен свидетел твърди: Малайзийският Боинг е свален от украински пилот