Руски кораби унищожиха 11 цели в Сирия

Четири кораба от Каспийската флотилия в сряда сутринта са произвели 26 пуска на крилати ракети срещу позиции на терористи от „Ислямска държава“ в Сирия, всички цели са били успешно поразени. Жертви сред цивилното население няма, съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на среща с президента на РФ Владимир Путин.

„За поразяване на терористите, освен авиация, тази сутрин бяха задействани и кораби от Каспийската флотилия. Четири ракетни кораба произведоха 26 пуска на крилати ракети с морско базиране „Калибр“ по 11 цели“, каза Шойгу.

Той допълни, че според данните за обективен контрол, всички цели са били унищожени, като граждански лица не са пострадали. „Резултатите от ударите потвърдиха високата ефективност на ракетите на големи разстояния – почти 1,5 хил. километра“, отбеляза министърът.

Още е рано да бъдат обобщени резултатите от операцията в Сирия, но всичко, което е направено до момента заслужава висока положителна оценка, заяви руският президент Владимир Путин.

„Ние знаем колко са сложни подобен род антитерористични операции. И, разбира се, все още е рано да се обобщят резултатите. Но това, което е направено до момента, несъмнено заслужава висока положителна оценка: и на работата на министерството на отбраната като цяло, и на работата на специалистите от Генералния щаб, и на нашите офицери и военни, които действат там на място“, заяви Путин по време на срещата си с Шойгу.