Руски и сръбски военни проведоха съвместно антитерористично учение

Руски и сръбски военни проведоха съвместно антитерористично учение

Публикувано от:

Руски десантчици и сръбски спецназовци проведоха първите си съвместни тренировки по подготовка на тактическото антитерористично учение  SREM-2014 на полигона Никинци в Сърбия. Това съобщиха от Управлението на пресслужбата на руското министерство на отбраната.

На тренировката военните отработили провеждането на съвместни действия по време на операция по превземане и унищожаване на бази на условни терористи и освобождаване на заложници.

„В хода на съвместното учение подразделенията на ВДВ изпълниха задачи по провеждане на наземно и въздушно разследване с използване на безпилотни летателни апарати, придвижване в зададения район, блокиране и унищожаване на бази на условни терористи”, се казва в съобщението на министерството на отбраната.

Сръбските военни отработили и операции по разтоварване в района на машини на военната полиция и ударни хеликоптери с помощта на руските десантчици. По време на тренировката са използвани 60-милимитрови минохвъргачки, преносими противотанкови ракетни комплекси, бронирани бойни машини, стрелково оръжие при огневата подкрепа на бойните ударни хеликоптери от ВВС на Сърбия.