„Руски витязи” ще се представят в Бахрейн

Къде са изчезнали преселените от Йоан ІІІ видни новгородски родове?

„Руски витязи” С решение на правителството на Русия, авиационната група за висш пилотаж „Руски витязи” ще участва в третото международно авиошоу BIAS-2014, което ще се проведе от 16 до 18 януари в Бахрейн.
„Руски витязи” в съпровод на военнотранспортен самолет Ил-62 ще излетят за Бахрейн в петък.
Пилотажната група „Руски витязи” е основана на 5 април 1991 година от най-добрите военни летци на ВВС и е дислоцирана в краймосковската авиобаза Кубинка, като влиза в състава на Държавния център за подготовка на авиационен персонал и войскови изпитания (град Липецк).

Индонезия може да купи от Русия нови изтребители

Министерството на отбраната на Индонезия има намерение да извади от въоръжение старите си изтребители F-5 Tiger и да ги замени с бойни машини от последно поколение, като се разглежда и вариант за купуване от Русия на самолети Су-35.
Според военния министър на страната опциите са пет – шест, като покупката трябва да залегне в стратегическия план на страната за периода 2015 – 2020 г. Смята се, че сред възможните варианти са Су-35, F-15, F-16 и Gripen. Става дума за купуването на 16 изтребители (пълноценна ескадрила), като решение по въпроса може да бъде взето преди 2015 година.
През 2003 година Индонезия за първи път купи от Русия четири изтребителя Су, а през август 2007 година страните подписаха нов контракт за доставка на още 6 такива самолети. По време на изпълнението на подписания през 2011 година трети контракт, ВВС на Индонезия получиха още шест машини, по два самолета през февруари, май и септември 2013 година..