Руските легенди “Любэ” пристигат във Варна за безплатен концерт

Руските легенди “Любэ” пристигат във Варна за безплатен концерт

Публикувано от:

Руската рок група “Любэ” гостува във Варна за безплатен концерт на 9 юни, съобщиха музикантите в програмата за събитията на своя уебсайт.

След откриването на летния сезон, руските рок легенди ще зарадват родната публика с напълно безплатен концерт, който ще се проведе на специално построената естрада на Морската гара от 20:30 часа на 9 юни (петък).

Организатори са Генералното консулство на Руската федерация във Варна, “Хидрострой”, хотел “Интернационал”, със съдействието на Община Варна, съобщи “24 часа“.

Проявата е част от форума на побратимените руски и български градове, който ще се проведе на 9 юни в хотел “Интернационал” по повод 60 години от създаването на курорта “Златни пясъци”.

Вече над 25 години “Любэ” радва меломаните от цял свят с песни, в които хармонично са смесени елементи от рок, блус, руска фолклорна и военна музика. Идеята за създаването на групата е на продуцента и композитор Игор Матвиенко. В края на 1980-те той написва музиката за дебютните песни по стихове на Александър Шаганов и Михаил Андреев.