Руска фотографка прави уютни и трогателни снимки на децата си

Тези прекрасни снимки на Елена Шумилова ще ви пренесат в един по-красив свят, който се върти около две момченца и техните очарователни приятели – куче, котка, патенца и заек. Възползвайки се от естествените цветове, времевите условия и приказната среда, даровитата руска фотографка създава уютни и трогателни снимки, които ще ви изумят, пише Bored Panda.

Момченцата са нейни синове, а животните са от фермата, която тя ръководи. „До голяма степен се доверявам на интуицията си и вдъхновението, когато правя тези снимки. Вдъхновявам се основно от желанието си да изразя нещо, което чувствам, макар че обикновено не мога да кажа какво точно е то“, обяснява Шумилова.

Селските пейзажи, естествените феномени и променящите се сезони очевидно я стимулират най-много – „Когато правя снимки, предпочитам да използвам естествената светлина – и вътре, и вън. Обичам всички видове светлинни условия – уличните светлини, свещта, дима, дъжда и снега – всичко, което придава емоционална дълбочина на снимката“, допълва рускинята.

Страстта й към фотографията се разпалва в началото на 2012 г., когато купува първия си фотоапарат. В момента тя снима с Canon EOS 5D Mark II и 135мм обективи. Като майка, която не иска да пропусне нито един миг от порастването на децата й, тя снима всеки ден, като впоследствие обработва снимките през нощта.

„Когато завърших училище, постъпих в Московския архитектурен институт, където скицирах и рисувах много. Предполагам именно това определя усещането в моята фотография и композиция.“

Вземете чаша чай или кафе, облегнете се удобно на стола си и се насладете на тези невероятно красиви снимки на Елена Шумилова.