Руската авиация в Сирия унищожи мост през река Евфрат, по който се снабдявали терористите от ИД

Руската авиация в Сирия унищожи мост през река Евфрат, по който се снабдявали терористите от ИД

Публикувано от:

Руската авиация е нанесла въздушен удар по мост през река Евфрат в Сирия, като по този начин е прекъснала доставките за терористите от Ирак, съобщи пред журналисти началникът на главното оперативно управление на Генералния щаб на РФ генерал-полковник Андрей Картаполов.

„Ключов обект от логистичната верига бе мостът през река Евфрат в района Дейр ез-Зор. Днес руските пилоти нанесоха по дадения обект точечен удар, в резултат на което мостът стана непригоден за използване от терористите”, заяви Картаполов.

По думите му, този маршрут на снабдяване на терористите от забранената в РФ организация „Ислямска държава“ е бил открит от руските дронове. „Искам да подчертая, че ударът е нанесен именно в района, който според твърденията на американските ни партньори, се намира под пълния контрол на ИД“, добави генералът.

Той подчерта, че благодарение на този удар, сирийските военни, намиращи се в обкръжение в района на Дейр ез-Зор, са преминали в настъпление и са превзели опорен пункт на терористите.

По-рано официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че през изминалото денонощие руската авиация в Сирия е извършила 53 бойни полета и е атакувала 72 обекта на терористите в провинциите Хама, Идлиб, Латакия, Дамаск, Алепо и Дейр ез-Зор.