Захарова: НАТО си измисля нереални заплахи в района на Черно море

Засилената активност на НАТО в района на Черно море показва, че Северноатлантическият алианс си измисля заплахи, отвличайки се от други главни задачи и по-специално – от борбата с тероризма в Сирия. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

„Ако става дума за активността на НАТО (в Черноморския район), за съжаление, в този случай, както и по въпросите за киберсигурността, нашите западни колеги предпочитат да се занимават с виртуални и изобщо несъществуващи заплахи“, подчерта дипломатът. „Виртуални не в смисъл за наличие на заплаха във виртуалното пространство, а изобщо откъснати от реалността“, каза Захарова.

Ако НАТО смята, че главната заплаха за него идва от района на Черно море, това според мен е огромна заблуда. Всички прекрасно знаят къде сега се развиват основните драматични събития, по-специално, борбата с международния тероризъм. И няма никакъв смисъл да се измислят нови, несъществуващи заплахи, заяви говорителката на руското външно министерство.