Русия изпраща пореден конвой с хуманитарна помощ в Донбас

Поредният конвой с руска хуманитарна помощ за жителите на Донбас тръгна от Ногинск към Ростовска област. Това съобщи заместник-ръководителят на Националния център за управление в кризисни ситуации МЧС на Русия Олег Воронов, предаде ТАСС.

„Днес сутринта около 60 камиона с хуманитарна помощ тръгнаха от Ногинск към Ростовска област. Те са натоварени със стъкло и строителни материали, както и с хранителни продукти, в това число захар и консерви за жителите на Донбас”, заяви Воронов.

Той съобщи, че „в рамките на няколко дни камионите ще пристигнат в Ростовска област, където ще се формира общата колона за доставката на хуманитарна помощ за жителите на пострадалите региони в Донбас”.

Както по-рано съобщи пред журналисти заместник- ръководителят на МЧС Владимир Степанов, на 30 ноември в Донбас ще пристигне осмият конвой с руска хуманитарна помощ.

От средата на август до 16 ноември общо седем конвоя с хуманитарна помощ доставиха в Донецк и Луганск повече от 8 тона помощи – хранителни продукти, вода, бельо, електростанции, медикаменти и гориво.