Русия започва производството на собствени 2,5-инчови флаш дискове

Вече знаем за руските процесори Елбрус и Байкал, които се използват в руската отбранителна техника и в други важни държавни сектори. Днес стана известно, че в РФ започва производството на още един важен компютърен модул.

Руският холдинг GS Group публикува в своя корпоративен сайт информация за започване производството на SSD. Поточните линии се намират в Калининградска област.

През 2017 година започва масовото производство на 2,5-инчови флаш-дискове с обем 256 GB и SATA 3 интерфейс. Производителят съобщи, че обемът на производство ще бъде от порядъка на 1 милиона флаш-дискове годишно. Новите SSD ще имат скорост на четене до 550 MB/s и на запис – до 450 MB/s. Целият цикъл на производство се намира в Русия и по този начин се осигурява максимална безопасност на данните.

Холдингът GS Group съобщава още, че в този продукт ще се използва собствен програмен код за работата на контролера на чиповете памет, който ще изключва възможността за наличието на чужди задни врати във флаш-дисковете. Този код удовлетворява изискванията на съвременното руско законодателство, а сглобяването на устройствата ще става в иновационния клъстър „Технополис GS“, който се намира в град Гусев, Калининградска област и има изградени производствени мощности от необходимия тип.

kaldata.com