Русия е готова да предложи черепа на Хитлер за експертиза

Държавният архив на Руската федерация е готов да предостави черепа на Хитлер за експертизи, за да се докаже автентичността му, съобщи директорът на архива Лариса Рогова, цитирана от ТАСС.

„Към нас се обърна британска компания, която е открила наследници на Хитлер, както и племенник, който изглежда се е съгласил да се извърши генетична експертиза. Ние поискахме от Следствената комисия разрешение за експертизата“, заяви Рогова пред журналисти.

„Тя (експертизата) не може да бъде направена от някой друг, трябва да се извърши от наши специалисти, – продължи Рогова. – Ако бъде получено разрешение, експертизата ще бъде проведена при условия, които ще бъдат съгласувани с действията на нашите власти“.

Рогова смята, че няма място за съмнения в това дали останките действително принадлежат на нацисткия диктатор. „Черепът е автентичен, всичко това е доказано, – каза тя. – Ние притежаваме шест тома от делото „Мит“, черепът е приложен като доказателство по делото“.

По нейни думи артефактът се намира в хранилище и от време на време бива излаган. „Ясно е защо не се дава в ничии ръце, – добави тя. – Ако е необходимо неговото изучаване, третирането му става при нас“.

Източник: „Руски дневник“