Румъния въведе 100% граничен контрол

Румъния въведе 100-процентов контрол по своите граници. Това става само ден след като Македония затвори границата си за мигранти. „От вчера на обяд Румъния е въвела 100-процентов контрол на преминаващите хора и превозни средства през съпределните гранични пунктове. Пътуващите ще бъдат регистрирани в информационната система на страната“, се казва в съобщението на властите.

От вчера македонските гранични власти започнаха да връщат всички мигранти, които не идват от Сирия, Ирак и Афганистан, т.е. от райони, в които се водят въоръжени конфликти. От началото на мигрантската криза в Македония от Гърция са влезли 480 000 имигранти. Мерки за ограничаването на потока от мигранти предприеха и сръбските власти, които също затварят границата си за пришълците.

На фона на кървавите атентати от 13 ноември в Париж, когато терористите ислямисти избиха 129 невинни граждани от различни националности в ЕС се чуват все повече гласове за възстановяването на граничния контрол и спазването на шенгенските правила.

 

Източник: БГНЕС.