Рон Пол: Външната политика на САЩ – спонсорство или унищожение

Външната политика на САЩ има само два основни метода – спонсорство или унищожение, заявява известният американски политик Рон Пол за предаването на Лари Кинг по RT.

 „САЩ имат само два вида външна политика. Ако другите страни ни слушат, те получават милиарди долари. Ако не ни слушат – ние започваме да ги унищожаваме“, казва Пол, добавяйки, че страховете на американците се превръщат в инструмент в ръцете на политиците.

„В световен мащаб страхът се гради върху разбирането, че ние трябва да разпространяваме американското величие, да се занимаваме с разпространяване на демокрацията. В резултат постоянно имаме войни“, отбелязва американският политик.

„Ако на изборите в една страна побеждава не този, който ни е нужен, ние се избавяме от него. Във външната политика не трябва да се подхожда от позицията, че ние сме изключителна нация. Ние бяхме изключителни и ние можем да станем такава нация. Но за това трябва да имаме добра икономика и граждански свободи“, подчертава той.

Американският политик засяга и темата за иранската ядрена програма. „Самата идея за обявяване на война под предлог, че иранците могат да създадат ядрено оръжие, е немислима. Досега нашите специални служби и ООН не са съобщавали за нарушаване от страна на Иран на Договора за неразпространение на ядреното оръжие. А нали някои страни в Близкия изток разполагат с такова оръжие, но това, очевидно, не ни безпокои“, отбелязва американският политик.

Рон Пол три пъти участва в президентски избори в САЩ, а днес води предаването Ron Paul Liberty Report, в което разказва какво се случва в Америка.