Рогозин: хората, укрепващи отбраната на Русия трябва да станат опора на властта

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин смята, че хората, укрепващи отбраната на Русия трябва да станат опора на президента и дипломатите, работещи в нелеката международна ситуация, съобщи ТАСС.

„Сега е дошло времето на тези, които създават реални материални ценности, които укрепват силата и мощта на държавата”, заяви Рогозин.

Според руския вицепремиер, именно тези хора трябва да се превърнат в опора на властта.

„За дипломатите и политиците, които взимат важни решения за държавата е крайно важно да усещат подкрепа на армията, флотата и отбранителната промишленост. Служителите в промишлено-отбранителния комплекс трябва да станат опора на президента, който днес води държавата в крайно нелека ситуация”, поясни Дмитрий Рогозин.

Същевременно по данни на опълченците, украинските военни 10 пъти са нарушили примирието през последното денонощие. Донецк отново е бил обстрелян, в резултат на което са пострадали мирни граждани.

По предварителни данни, един човек е загинал, а трима са били ранени. Две къщи са уцелени със снаряди.

Също така, на обстрел са били подложени Кировское и мина „Комсомолец” на Донбас. В резултат на обстрелите са били разрушени три жилищни сгради и две административни, трима души са били ранени.