Робъртс: На западните медии им е по-лесно да измислят небивалици за Русия

На западните медии им е много по-лесно да измислят невярна информация за действията на Русия в Сирия, отколкото да обсъждат не само проблемите, но и причините за тях, пише американския политолог Пол Крейг Робъртс на своя сайт http://www.paulcraigroberts.org/.

„Западните медии имат само два инструмента. Единият от тях е възмутителната лъжа”, счита анализаторът и подчертава, че този инструмент вече практически не работи никъде, освен в САЩ.

„Ювелирната точност на руските крилати ракети и въздушни атаки разтресоха Пентагона. Според западните медии обаче руските ракети паднали на територията на Иран и почти нито една не е достигнала целта си – ИД. Според тези лъжливи съобщения, руските въздушни атаки само убиват мирни жители и взривяват болници”,  пише той.

Политологът отбелязва, че такава картина на света, която рисуват западните медии, не е нищо друго освен самоизмама.

„Друг инструмент, използван от лъжливите журналисти, е обсъждане на проблема без отчитане на истинските причини. Например такъв е проблемът с мигрантите. Западните медии ги наричат „мигранти”, но не и „бежанци”, които се появили от „нищото” без причина.

Робъртс иронизира саркастично: „Те решиха да търсят по-добър живот в Европа, където капитализмът осигурява работни места, свобода, демокрация, а правата на жените им гарантира пълноценен живот. Само Западът осигурява пълноценен живот и затова той още сам не се бомбардира. Просто тези, които заляха Европа, просто неочаквано решиха да дойдат тук.”

Анализаторът обвинява западните медии, че не са способни да установят причинно-следствените връзки, тъй като журналистите не могат да свържат миграционната криза с действията на Вашингтон, който „за 14 г. разруши 7 страни”.

Според Робъртс, мнозинството американци живеят в подправен свят, създаден от пропагандата, и те са откъснати от реалността.