Рейтингът на Путин достигна 82,3%

„Рейтингът на Владимир Путин в края на март достигна нов връх – 82,3%. Такава висока степен на одобрение на президента е фиксирана  главно във връзка с влизането на Крим в Руската Федерация и тежката  ситуация в Украйна ( тези събития се наричани ​​главни за миналата седмица от 71%  от журналистите)“, цитира в-к „Поглед“ съобщението от Руски Център за обществено  мнение.

„Одобрението на дейността на президента на Русия продължава да расте за втори пореден месец. През последната седмица рейтингът на Путин  расна  от 75,7% до 82,3% , а от началото на годината на една четвърт ( от 60.6% през януари до  74.4 % през март). Така, тази цифра се доближи до стойността от преди 6 години( 82.9% през февруари 2008 г. )“, казаха социолозите.

Жителите на Москва и  Санкт Петербург са склонни да дават по-ниска оценка на работата на президента, за разлика от руснаците като цяло. Въпреки това, през последните няколко месеца, нивото на одобрение на Путин от жителите на  Москва и  Санкт Петербург  нарасна значително, а през последната седмица  достигна рекордни нива от последните шест години (81,5%).

Проучването  на общественото мнение бе проведено на  22-23 март, 2014 г.  Бяха интервюирани 1600 човека  от  130 населени места в 42 региона на Русия. Статистическата грешка не превишава 3,4%.

Според проучването, проведено от Associated Press – GfK, действията  на Барак Обама като  държавен глава,  като цяло не одобряват 59% от американците. Подкрепа за президента заявиха 41% от анкетираните, съобщава НТВ.

Външна политика на Обама по време  на втория му мандат, американците не са склонни да считат като слабо място, но  кризата в Украйна коренно промени ситуацията. Сега действията  на американския държавен глава на международната арена,  одобряват  рекордно нисък брой на гражданите – едва 40 %. Според проучването, 57% от американците не одобряват политиката на Обама по отношение  на Украйна. Проучването също така засегна отношенията между Русия и САЩ в контекста със събитията в Украйна  –  по-голямата  част от анкетираните (54 %) не са съгласни с действията на Обама.