Редиците на украинската армия ще се запълват със затворници

Редиците на украинската армия ще се запълват с освободени затворници. Съответният проект вече е подаден за разглеждане на президента на Украйна Петро порошенко, съобщи «Россия 24».

«Всеки чифт ръце е необходим в момента. Вече са регистрирани около 1000 заявки от доброволци, които имат желание да защитават Украйна с оръжие», казва представителят на центъра за ресоциализация на лишените от свобода «Листопад» Константин Лисюченко.

В момента дори мотивират затворниците, да отидат да воюват в Източна Украйна. На всеки от тях се обещава условно-досрочно освобождаване, но какво ги чака на фронта, по украинските телевизионни канали не се показва.

Напомняме, че откакто опълчението на Донбас започна контранастъпление, украинската армия търпи поражение след пражение.

Самите украински военни са убедени, че Киев стремително губи в тази война, както и за фактите. Те разказват, че техните командири ги изоставят на бойното поле, дори онези, които още не са обучении да държат автомат. А онези, които остават в обкръжението, нямат вече никакви надежди за спасение, признават украинските войници. Вероятно поради тези причини, бойците на правителствените части се опитват да притъпят страха и разочарованието с алкохол. В палатковите лагери, изоставени от украинските подразделения, опълченците се натъкват на празни будилки от алкохол и подръчни материали за употребяване на марихуана, хашиш и други видове наркотици.