Разбиха Фейсбука на Аваков

Разбиха Фейсбука на Аваков

Публикувано от:

Зад покушението на кмета на Харков Генадий Кернес, преди всичко, стои вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков. Това показва личната кореспонденция на министъра във Facebook. Пощата на Аваков в социалната мрежа бе разбита от неизвестни хакери. В откритата кореспонденция нито Аваков, нито неговите събеседници се опитват да скрият тайните си и не се притесняват от прямите си изказвания.

Арсен Аваков – министърът, който живее в социалната мрежа, очевидно е бил сигурен, че щом мрежата е американска, то всичките му тайни ще бъдат защитени едва ли не на нивото на ЦРУ. И в интернет пространството изплуваха подробностите на неговите задкулисни игри, като се започна с поръчаното покушение над кмета на Харков Генадий Кернес.

На 28 април Кернес е прострелян в гърба по време на традиционния му сутрешен крос. Когато по-късно стана ясно, че той е жив, Аваков пише гневно писмо на човек с фамилията Балута. Игор Балута – това е назначеният от Киев нов губернатор на Харков.

Аваков: – И какво означава всичко това?
Балута: – Не се притеснявайте, аз нали ви обясних.
Аваков: – Искам да кажа едно: КАКЪВ…., Игор? Какъв…? Ние обсъдихме всичко миналия път. Ти обеща, че този човек е надежден, ако си спомняш.
Балута: – Да, ваши хора го препоръчаха!
Аваков: – Хората, може и да са мои, но лично за тебважно е друго: ако Геша е жив, колко ще бъдеш ти на тази длъжност след това?

Геша е Генадий Кернес. Аваков приятелски се обръща така към него по времето на отминалата „оранжева“ революция, когато те стояха от една и съща страна на барикадата. През 2010 г. те се сблъскват на кметските избори в Харков, където Кернес победи, като по този начин се сдоби с враг, който изпълнява днес длъжността вътрешен министър и който не се притеснява да пише смс-и със заплахи.

„Арсен Аваков неведнъж е заявявал, че заемайки тази длъжност, ще си разчисти сметките“, отбеляза самият Генедий Кернес.

Раненият Кернес е преместен в клиника в Израел по настояване на неговите близки, тъй като оставането в Харковската болница е крайно опасно.

От кореспонденцията става ясно, че Аваков е ядосан заради неуспешния опит за убийство на Кернес.

Аваков: – Ти даже с лекарите не можеш да решиш!
Балута: – Вие сам знаете, че там беше пълно с журналисти.

Що се отнася до украинските журналисти, може да се каже, че Аваков ги използва активно в информационната война.
Ирма Крат, лидер на майдановската сотня, бе задържана от опълченците в близост до Славянск. През февруари тя стреляше по „Беркут“ и лично наказваше и изтезаваше хората, несъгласни с киевския преврат. Сега тя се обяви за представител на незевисима медия.