Радикалите от «Десен сектор» напуснали хотела в центъра на Киев

Главата на Министерството на Вътрешните Работи на Украйна съобщи, че активистите на «Десен сектор» са напуснали хотела «Днепър» в центъра на Киев, който по-рано бе обкръжен от служителите на органите на реда, съобщи РИА Новости. Активистите са били въоръжени. След като напуснали сградата, те били извозени с автобуси на Службите за сигурност на Украйна зад пределите на града, съобщи на страницата си във Фейсбук Арсен Аваков (временно изпълняващ длъжността на министър на вътрешните работи).

По-рано от украинското МВР бе съобщено, че милицията е обкръжила хотел «Днепър», тъй като според сведенията, в него се намирали десетки въоръжени хора, а по данните на медиите, в хотела бил разположен щабът на «Десен сектор».

Напомняме, че предишната нощ на Майдан са били ранении двама представители от самоотбраната и един цивилен. Сред ранените е и заместникът на главата на Киевската градска администрация Богдан Дубас. По дани на медиите, стрелецът бил активист от «Десен сектор», който имал намерение да пренесе на Майдан плик с алкохолни напитки. След инцидента стрелецът се укрил в близкия ресторант. По-късно, мъжът бил задържан.