Първият чартър с руски туристи излита за Турция тази събота

Чартърните полети между Русия и Турция се възстановяват окончателно до няколко дни. След затоплянето на отношенията между двете държави се очакваше това да се случи скоро. Въпреки всички надежди обаче контролният орган на полетите Росавиация не даваше разрешение за рестартиране на чартърните рейсове. Това обаче вече е факт и първите такива полети ще излетят тази събота, 3 септември, предаде „РИА Новости”.

Към момента в контролния орган са постъпили заявки за чартърни полети от 3 авиокомпании. Те са получили и разрешение да осъществят планираните рейсове. На 3 септември ще бъдат осъществени 2 полета до Анталия – от Ростов на Дон и от Москва. В неделя ще има още 2 рейса – от Самара и от Москва, отново до Анталия.

Руският президент Владимир Путин още на 30 юни подписа указ, с който отмени забраната за осъществяване на чартърни полети от Русия до Турция. След срещата си с Реджеп Тайип Ердоган той обяви, че възстановяването на рейсовете за превоз на туристи е въпрос на време и остава само да бъде свършена техническата работа.

Източник: inews.bg