Първата репетиция на парада на Победата се проведе в Алабино

В тренировката приеха участие над 11 хиляди военнослужещи, участваха повече от 100 единици на модерни оръжия и военно оборудване.
Парадни подразделения, специално сформирани за участие в парада на Победата, проведоха първата си репетиция в Алабино, съобщи пред журналисти представителят на пресслужбата към Министерство на отбраната на Руската Федерация майор Кирил Киселев.
Военните паради по случай 69-тата годишнина от Победата във Великата Отечествена война ще се проведат на 9 май в 24 града в Русия, в това число и в Севастопол.
„В Алабино <…> се проведе първата репетиция на парадното подразделение, сформирано за участие в 140-ия военен парад в Москва на 9 май 2014 година“, – допълни той.
По думите на Киселев, „усъвършенстват“ марша на площадката, която почти с точност имитира главния площад на страната. В състава на парадното подразделение приеха участие офицери, сержанти, военни и курсанти от военните учебни заведения в Руската Федерация.
В репетициите участваха около 11 хиляди военнослужещи, бяха задействани над 100 единици съвременна военна техника, в това число автомобилите „Тигър“, бронетранспортьор БТР-82А, танковете Т-90А, самоходните гаубици „Мста-С“, зенитните ракетни комплекси БУК-М2У“, зенитните ракетно-пушечни комплекси „Панцирь-С1“, пусковите установки за зенитна ракетна система „С-400“, а също и ракетните комплекси „Тополь-М“.
Тренировките на парадните подразделения в Алабино ще се провеждат 3 пъти в седмицата, а след това репетициите ще продължат направо на Червения площад в Москва.