Първата нощна репетиция на Парада на Победата (видео)

Над 10 000 военни и 100 единици техника ще участват в церемонията по случай празника.

Първата нощна репетиция на военния парад в чест на Деня на Победата се провежда на Червения площад в центъра на руската столица Москва. Тренировката започна в 22:00 часа московско време.

Във военния парад ще участват над 10 000 военнослужещи, съобщава Интерфакс. По главния площад на Русия ще преминат над 100 единици съвременно въоръжение и военна техника. Автомобили „Тигър”, танкове Т-90, БТР-и БТР 82А, бойни машини на пехотата БМП-3 и друга техника ще бъдат показани на военния парад на 9 май.

Сред новите образци на техниката, които ще може да бъдат видени на парада са „Армата”, самоходния артилерийски комплекс „Коалиция”, БМП и БТР „Курганец”, „Бумеранг”. По центъра на Москва също ще преминат зенитно-ракетните комплекси С-300, бронираните автомобили „Ракушка”, разработени специални за руското МВР.

За първи път тази година пред празничните трибуни ще марширува и обединена група на жените-военни, които ще представят Военният университет към нинистерството на отбраната на Русия и Волския военен институт към Военната академия „Хрулев”.

Репетицията ще бъде завършена от летците: над Червения площад ще прелетят 71 самолета и хеликоптера.

Източник: www.blitz.bg