Пушков за думите на генералния секретар на НАТО: Изолацията на Русия е разкъсана на парчета

Никаква изолация на Русия не съществува, заяви председателят на международния комитет на Държавната дума на РФ по международните въпроси Алексей Пушков, коментирайки изказването на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за това, че изолацията на Русия не е изгодна за стабилността и мира, предаде РИА Новости.

„Новото на генералния секретар на НАТО: „Изолацията на Русия не е изгодна за стабилността и мира“. Всичко е вярно, но ще припомним: никаква изолация няма, тя е разкъсана на парчета“, пише Пушков в Twitter.

Припомняме, че по-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че изолацията на Русия не е изгодна за стабилността и мира.

„Русия е най-големият ни съсед, тя е член на Съвета за сигурност на ООН. Всеки път, когато се опитваме да намерим решение на проблема с химическото оръжие в Сирия, (обсъждаме) ядреното споразумение с Иран, когато търсим политическо решение на войната в Сирия или решаваме други въпроси, тогава по един или друг начин Русия ще участва. Затова идеята да се изолира Русия не е добра за нас и не е добра за световната стабилност и мира“, каза Столтенберг на заседание на Парламентарната асамблея на НАТО в Ставангер, Норвегия.