Путин ще се обърне към Федералното Събрание относно присъединяването на Крим към РФ

Във вторник на 18 март, Президентът на Русия Владимир Путин, ще се обърне с послание към Федералното Събрание във връзка с присъединяването на Крим към състава на Руска Федерация. Това съобщи днес първият зам.-говорител на Държавната Дума Иван Мелников.
По думите му, изявлението е назначено на 15:00 ч. московско време, съобщи ИТАР-ТАСС.
Върховния Съвет на Крим прие постановление «За независимост на Крим» на извънредно пленарно заседание, гласувано с положителен вот от 85 депутата. В приетия документ се посочва, че Република Крим в лицето си на Върховния Съвет се обръща към Руска Федерация с предложение Крим да Бъде присъединен към състава на РФ, в качество на нов субект със статут на република. Документът е приет изхождайки от пряко огласяване на народите на Крим, следователно, за отсъединяване от състава на Украйна. Парламентът на Крим е упълномощил говорителя Владимир Константинов и премиера на републиката Сергей Аксьонов, да сключат договор за присъединяването на Крим и Севастопол към състава на Руската Федерация.
Днес на извънредно заседание Градския съвет на Севастопол единодушно прие постановление за присъединяване към състава на Руска Федерация, като отделен субект със статут на федерален град на РФ. Също така, Съветът единодушно упълномощи главата на Координационния съвет на град Севастопол Алексей Чалов, да подпише съответния документ с Русия.