Путин ще обсъди с президента на Финландия двустранните отношения

Руският президент Владимир Путин ще се срещне днес в Москва с президента на Финландия Саули Нийнистьо, който е на посещение в Русия по покана на руския държавен глава, предаде ТАСС.

По време на преговорите се планира да бъдат обсъдени въпросите за развитието на руско-финландските отношения, в това число в търговско-икономическата и културно-хуманитарната сфери, както и актуалните теми на междурегионалното и трансграничното сътрудничество, съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

Предстои също така и обмен на мнения по външнополитическия дневен ред и сътрудничеството в рамките на различни международни структури.

Путин и Нийнистьо често разговарят по телефона, като обсъждат актуалните въпроси от двустранния и международния дневен ред, в частност разрешаването на украинската криза и санкциите срещу Русия.

Днешната среща между двамата президенти ще бъде седма поред. Последната визита на финландския лидер в Русия е на 16 юни миналата година. Тогава страните обсъдиха перспективите за изпълняването на Минските споразумения, сътрудничеството в областта на ядрената енергетика и развитието на взаимната търговия. Преди това президентите на двете страни се срещнаха в Сочи през август 2014 г., а през пролетта същата година Саули Нийнистьо присъства на откриването на XXII Зимни олимпийски игри, припомня ТАСС.