Путин ще обсъди с правителството социално-икономическите цели за 2017 г.

Президентът на Русия Владимир Путин ще проведе съвещание с правителството по приоритетните задачи в социално-икономическата сфера за 2017 година.

„Ще се състои поредното съвещание на президента Владимир Путин с министрите на Руската Федерация. Основната тема на срещата ще бъде обсъждане на приоритетните задачи в социално-икономическата сфера за 2017 година. Също ще бъдат разгледани и няколко актуални въпроси“, се казва в съобщението на пресслужбата на Кремъл, цитирана от РИА Новости.

По-рано министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев съобщи, че правителството през 2016 година, независимо от санкции и другите трудности, е успяло да изпълни повечето от задачите за обезпечаване на стабилно социално-икономическо развитие на страната. По думите му, този опит трябва да бъде използван и при подготовката на новия комплекс от мерки на правителството.

Медведев също така подчерта, че инфлацията в Русия, по резултатите от миналата година, е достигнала исторически минимум от 5,4%. Премиерът отбеляза, че тази година е напълно реално да се достигне до инфлация от едва 4%.

Припомняме, че държавният глава възложи на правителството да разработи план за развитието на икономиката на страната чак до 2025 година.

Министерството на икономическото развитие вече е пристъпило към разработката на този план. Първите резултати се очакват да бъдат представени тази есен.

Превод и редакция: Антоан Николов (ИА „КРОСС“)