Путин ще направи обръщение към Федералното събрание на 1 декември

Путин ще направи обръщение към Федералното събрание на 1 декември

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин ще направи обръщение към Федералното събрание на 1 декември, а във втората половина на декември ще даде голяма пресконференция, съобщи пред журналисти говорителят на държавния глава Дмитрий Песков, предава РИА “Новости”

На въпрос дали вече е известна датата, на която Путин ще се обърне към Федералното събрание, Песков отговори: “Известна е, разбира се. Обръщението ще се състои на първо число (1 декември, бел.ред.).Възможно е президентът да обяви курс към реформа в системата на държавното управление и да даде сигнал, че “недосегаеми” няма, смятат експерти, цитирани от РБК.

По традиция държавният глава на Русия всяка година отправя послание към Кремъл. На събитието присъстват представителите на политическия елит: ръководството на администрацията на президента, членовете на правителството, депутати от Думата, членове на Съвета на Федерацията, представители на различни вероизповедания, губернатори, обществени дейци, главни редактори на медии. Обикновено в деня на обръщението в Кремъл се събират около 1000 човека, а събитието се предава директно по всички големи телевизионни канали, припомня РБК.

Миналата година Путин направи обръщението си на 3 декември. Сред основните му послания тогава бяха предложенията за удължаване с половин година на амнистията за капитали и с две години – на майчинската помощ.