Путин с благодарност към националния балет на Русия „Березка”

Путин с благодарност към националния балет на Русия „Березка”

Публикувано от:

Националният балет на Русия „Берёзка”, превърнал се в една от емблемите на руската култура , през  70 годишната си история получава признанието и подкрепата на всички руски правителства. Ансамбълът, който е в структурата на “дела под патронажа на президента” получи нова сграда в центъра на Москва, това съобщи лично Владимир Путин на среща с екипа на балета.

https://www.vbox7.com/play:e2d8ea24a7

Руският президент засвидетелства уважение и личната си благодарност.

„Берёзка” получава овациите и възхищението на световноизвестни артисти, писатели, художници, държавници, висши духовници и любовта на публиката от 5 континента.

По покана на DEGRIS EVENTS, Национален балет на Русия „Берёзка” ще изнесе 3 спектакъла в България  – 7 декември Варна, 8 декември Бургас и 9 декември София. berezka2_degris

В двучасовите постановки „Берёзка”  разказват в танц руска народна приказка. Хореографията / комбинация на класическия балет и руските народни танци /  , музиката, актьорското майсторство и костюмите са подчинени на руската култура и душевност .

Ансамбълът пристига в България с 55 танцьори, автентичини руски костюми – ръчна изработка , украсени със скъпоценни камъни. Жените съчетават класическа елегантност и собствен чар. Те са нежни и тихи. Техният свят е спокоен, мирен, хладнокръвен, невъзмутим. Мъжките танци се отличават с енергичност и акробатични движения. Хореографията на женския танц  / по мотиви на руската народна песен  „Во поле березонька стояла” /  с необичайната „плаваща” стъпка  се превръща  в запазена марка на ансамбъла.

Успехът  на ансамбъл  „Берёзка”  е отразен от чуждестранната преса , още по времето на Студената война като  „ Огнена сензация и изкуство , което пробужда – вяра,  доброта, човечност” .