Путин: Съветският съюз имаше и добри страни, не беше задължително да се разрушава

Руският президент Владимир Путин предложи да се оптимизира броят на политическите партии, без да се пречи на демокрацията.
Той заяви, че демократични промени биха могли да се направят и в Съветският съюз, и не е било задължително той да се разрушава, защото си е имал както отрицателни, така и положителни страни.

Президентът Путин изказа мнението си, че би било добре първото заседание на Долната камара на руския парламент да се проведе, колкото се може по скоро и да не се чака законовият срок от 30 дни. Той дори посочи 5-и октомври като възможна дата на първото заседание на новоизбраната Дума. Това стана ясно по време на срещата в Кремъл между него и лидерите на влезлите в парламента партии.

Срещата потвърди и още една новина, която БНР съобщи по-рано днес: че новият председател на Думата ще бъде Вячеслав Володин на мястото на Сергей Наришкин, който беше изпратен да оглави руското външно разузнаване. Путин и Наришкин са свързани от старо приятелство още от времето, когато са работили в КГБ. П

Путин обърна внимание на идеята отпреди няколко дни на лидера на руските националисти Владимир Жириновски, който заяви, че политическата сцена в Русия трябва да бъде трипартийна, което според него ще отговаря в най-голяма степен на руските политически традиции от края на 19-и и началото на 20-и век.