Путин се разграничава от тези, които ползват борбата с корупцията като самореклама

Путин се разграничава от тези, които ползват борбата с корупцията като самореклама

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин потвърди намерението си да продължава борбата с корупцията, но призова да се разграничат тези, които я ползват като самореклама, съобщи ТАСС.

 “Необходимо е да се разграничат тези, които действително искат да направят това (да се борят с корупцията – поясниха от руската агенция) и действително укрепват държавността и тези, които се опитват да използват това като инструмент в своята собствена политическа борба, за самореклама”, заяви Путин на среща с членовете на Съвета по законодателство, пише news.bg

“Това ние сме преминали, видели и по примера на т.нар. “арабска пролет” – в какво се превърна това ние добре знаем. Това видяхме например в Украйна”, каза той.

 Путин напомни, че участниците в държавния преврат от 2014 година на Украйна имаха като един от основните лозунги борбата с корупцията. В резултат на корупцията в тази страна се показа “многократен ръст”.

Руският президент определи борбата с корупцията като едно от ключовите направления на държавността. “Подобни явления подкопават доверието към властта”, заяви той.

 “Длъжни сме активно да се борим с корупцията, за да не може различни авантюристи да използват това в своите цели. Ние трябва да покажем на хората, че държавата е в състояние да се бори ефективно с това”, заяви президентът на Русия.