Путин проведе разговор с Обама за катастрофата на Boeing 777

Путин проведе разговор с Обама за катастрофата на Boeing 777

Публикувано от:

Президентът на Русия Владимир Путин информира американския си колега Барак Обама за получената непосредствено преди телефонния им разговор информация за падналия малайзийски Boeing 777 в източна Украйна, съобщиха от Кремъл, предаде Интерфакс.

Освен това, Путин изрази съболезнования на премиера на Малайзия Наджиб Разак във връзка с авиокатастрофата, повлякла многобройни жертви. Държавният ръководител на Русия помоли да бъдат предадени най-искрени думи на съчувствие на роднините на загиналите.

Същевременно, премиерът на Малайзия Наджиб Тун Разак заяви, че е „шокиран“ от съобщението за падналия самолет на Malaysia Airlines в Украйна. Той обеща да започне незабавно разследване.

По-рано президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че Въоръжените сили на Украйна не са сваляли самолета. Според него, скоро ще бъде създадена специална комисия за разследване на катастрофата. Авиокомпания Malaysia Airlines потвърждава загубата на връзка с принадлежащия й самолет Boeing 777 с 295 души на бода над територията на Украйна.