Путин: Прекрасното бъдеще на Русия е неизбежно

„Прекрасното бъдеще на Русия е неизбежно“ – това заяви руският президент Владимир Путин на церемония по връчването на награди на млади учени и иноватори.

Стенограмата от срещата е публикувана на сайта на Кремъл заедно с видеозапис.

„Докато слушах днес нашите лауреати, не просто ги слушах – любувах им се, на това което казват и как го казват. Подчертавам – как го казват. И ми дойде една простичка, но много хубава, мисъл. Фундаменталните основи, на които е стъпила страната ни, са с толкова дълбоки и силни корени, че нейното забележително, прекрасно бъдеще е неизбежно!“, казва Путин.

Той подчерта, че младите руски учени имат важен принос за развитието на физиката, химията, медицината и други науки. Руският президент смята, че в днешния ден разрешаването на основните технологични проблеми е невъзможно без силна наука.

„Днес пред Русия и пред целия свят стоят огромните предизвикателства на технологичното развитие, осигуряването на технологическа, екологическа, продоволствена сигурност. Характерът и сложността на тези задачи са такива, че те могат да бъдат решени само с помощта на силна наука и съвременни технологии“, отбеляза руският държавен глава.