Путин поздрави руснаците с първата годишнина от присъединяването на Крим към РФ

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави всички руски граждани с първата годишнина от присъединяването на Крим към състава на Руската Федерация, предаде ТАСС.

На заседание по въпросите за развитието на Република Крим, руският държавен глава отбеляза, че то се провежда в „особено знаменателен ден”.

„Бих искал още веднъж да поздравя кримчаните и всички граждани на нашата страна с това събитие и разбира се, да благодаря на онези, които живеят в Крим и Севастопол за тяхната издържливост, смелост, които те проявиха преди една година”, отбеляза Путин.

Президентът на Русия смята, че настоящите ограничения по отношение на Русия заради Крим нанасят ущърб в работата, но той не е фатален.

„Още тогава (преди година) ние разбирахме, че ни очаква огромна, мащабна работа, че всички ние, цялата страна, ще трябва да се борим за развитието на Крим, че ни предстои да решаваме въпроси, които десетилетия са оставали без внимание. Предстои ни да решаваме огромен комплекс от задачи по въпросите за подобряване на живота на хората, подема на икономиката и социалната сфера”, заяви руският президент.

”Беше очевидно, че ще се сблъскаме не само с обективни трудности на преходния период, но и с опитите за външно противодействие. Именно така и се случи – редица западни страни наложиха така наречените санкции, ограничения както срещу Крим, така и срещу Русия. Трябва да се отбележи, че и съседите ни не се отличават с особена изобретателност, или спират водата, или създават някакви други проблеми”, отбеляза Путин.

Руският държавен глава поиска от съответните ръководства проблемите на Крим да се решават незабавно, за да бъдат оправдани очакванията на хората за подобряване на живота, а също да се реагира мигновено на бюрократични неизпълнения на задачите. Целта е Крим да стане самодостатъчен и динамично развиващ се регион, подчерта Владимир Путин.