Путин поднесе венец на Гроба на Незнайния воин

Руският президент Владимир Путин поднесе венец на гроба на Незнайния воин край стените на Кремъл. Традиционно тържествената церемония се проведе по случай чествания днес в Русия Ден на защитника на Отечеството, предаде РИА Новости.

В церемонията участваха ветерани от Великата Отечествена война, премиерът на РФ Дмитрий Медведев, председателите на Съвета на федерацията и Държавната дума Валентина Матвиенко и Сергей Наришкин, ръководителят на президентската администрация Сергей Иванов, вицепремиерът Дмитрий Рогозин, ръководителят на военното ведомство Сергей Шойгу и много други държавни и политически дейци и представители на ветеранските организации.

Военните от президентския полк поднесоха пред Вечния огън венец с лента в цветовете на руското знаме и надпис „На Незнайния воин от президента на Руската федерация“. След това държавният глава пристъпи към венеца и с едноминутно мълчание отдаде почит пред всички загинали защитници на Родината.

Останалите участници в церемонията поднесоха червени карамфили на Гроба на Незнайния воин под звуците на химна на Русия.