Путин подари кученца на две руски деца

Четвъртокласникът от гр. Алагир Ахурбек Цагараев отдавна мечтаел за куче от породата лабрадор. Да склони родителите си да му купят пале от скъпоструващата порода обаче, малчуганът не успял… Затова момчето се обърнало към познавача на тази порода, а именно руския президент Владимир Путин.

Тримесечно кученце от така желаната от момченцето порода веднага е изпратено от развъдник във Волгоград в Северна Осетия, където председателят на правителството на републиката Сергей Такоев тържествено го връчил на детето.

Аналогичен подарък от името на президента получи и четиригодишната жителка на с. Болшие Уки в Омска област. Маша Козлова, въпреки че е едва на четири, написала писмо до руския президент и в отговор на молбата си  получи кученце от породата лабрадор с името Ярена.

По-рано Путин изпълни новогодишните желания и на други две дечица. На 23 декември руският президент подари на деветгодишния Максим, който заедно със семейството му били принудени да напуснат родния Донецк, ноутбук и телефон. В момента момченцето и неговите родители са в безопасност – настанени са в санаториум „Лезет“ в Карабудахкентски район в Дагестан.

По-късно руският президент подари на 12-годишен възпитаник на Сибирския кадетски корпус екип за игра на хокей, за който момчето отдавна мечтаело. Неговият по-малък брат също не останал без подарък – подарили му боксова круша.