Путин опроверга обвиненията срещу него в „Панамските документи“

Путин опроверга обвиненията в корупция в „Панамските документи“, предаде ТАСС.

„Всички тук сте журналисти и знаете, какво е това информационен продукт, – каза той. – Ето, по тези офшорни сметки са минали. Вашият покорен слуга там не присъства, няма за какво да се говори, но задача има! Какво направиха? Направиха информационен продукт – откриха познати и приятели“.

Путин отбеляза, че снимката му е била на преден план на фона на „неясно какви хора“. „И това се тиражира. Ето, има някакъв приятел на руския президент, той е направил нещо, сигурно има нещо общо с корупционен компонент. Какъв? Никакъв, – каза руският президент. – А, че зад това стоят например, официални лица и органи на същите тези Съединени щати, WikiLeaks ни го показа. За това, че те си позволяват понякога да бъдат груби публично, ни се извиниха някои представители на администрацията, но не защото ги хвана срам, а защото са по-умни от тези, които са го направили“.

По думите на руския лидер, „когато официалните лица в Държавния департамент или администрацията на САЩ заявяват някакви грубости, то това означава, че те се представят като заинтересована страна“, което е лошо за САЩ от гледна точка на постигането на крайния резултат. „А за нас е добре, защото ние разбираме кой е поръчителят“, каза президентът.

Путин призна още, че се гордее с приятелството си с музиканта Сергей Ролдугин. „Гордея се с такива хора като Сергей Павлович – и сред приятелите ми и като цяло“, заяви руският лидер на III медиен форум на регионалните и местни медии „Истина и справедливост“.

По думите му „почти всички средства, които музикантът е спечелил, той е похарчил за закупуване на музикални инструменти зад граница и ги е донесъл в Русия“.