Путин: Новите американски санкции са цинични

Вашигтон действа цинично, обяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от „РИА Новости“ и в. Стандарт. Той бе категоричен, че ще има ответна реакция, но иска да види първо окончателния вариант на законопроекта, който ще приемат сенаторите в САЩ.

Ние, както знаете, се държим много внимателно и търпеливо, но в един момент ще трябва да отговорим, невъзможно е безкрайно да толерираме грубото отношение към страната ни, каза дръжавният глава. Според него Русия постоянно е провокирана.

Беше изгонен голям брой дипломати, отнето бе дипломатическо имущество. Това са неща, които не се описват в никакви рамки и противоречат на основните норми на международното право, отсече Путин.

Според него САЩ се опитват със санкциите да излекът ползи за себе си и то за сметка на своите съюзници. Той бе категоричен, че тези действия за незаконни и нарушават правилата на СТО.

Путин бе категоричен, че антируската истерия в САЩ жертва решаването на много международни въпроси. А Русия има доста схватливи приятели от другата страна на Атлантика. „Заедно бихме могли да направим много за своите народи“, категоричен бе Путин.

Той отсече, че не Русия, а самите американци си избраха Доналд Тръмп за президент. Изказването му дойде малко, след като стана ясно, че доларът е повишил котировката си след новината за санкциите.