Путин не одобрява комерсиализацията на лика си

Путин не одобрява комерсиализацията на лика си

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин се отнася отрицателно към използването на лика му за търговски цели, заяви в интервю за вестник „Известия” прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков.

„Той се отнася отрицателно” към комерсиализацията, заяви  Песков, като е допълни, че това съвсем не е първият случай на използване на лика на президент за търговски цели. „Борбата с подобни прояви не е сред нашите приоритети, това не е основната тема в дневния ни ред”, посочи  още Песков.

Образът на руския президент, който през ноември беше признат от американското списание Forbes за най-влиятелния човек в света за втора поредна година, е притегателен както за руските, така и за чуждестранните предприемачи.

С лика на Путин беше пусната колекция тениски „Всичко е наред” (Всё Путём), а преди месец бе представена и колекцията „Родина” с дрехи с лика на президента.

В Йерусалим има „Бар Путин”, а в сръбския град Нови Сад функционира кафене „Путин”. С лика на държавния глава са украсени още златни и титаниеви смартфони, калъфи, чаши, стенни часовници, магнити и подложки за мишки.