Путин изтегли войски от украинската граница

Путин изтегли войски от украинската граница

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин е наредил на руските войски да се оттеглят в постоянните си бази край границата с Украйна след военните учения в Ростовска област, твърдят руските информационни агенции, като се позовават на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Информацията се появява преди срещата между Путин и украинския президент Петро Порошенко, която ще се състои през седмицата в Милано (16 и 17 октомври).

Според агенциите Путин се е срещнал с министъра на отбраната Сергей Шойгу. Министърът обявил края на летния период на обучение на полигоните на Южния военен окръг, а след доклада президентът наредил да се пристъпи към връщане на войските към местата на постоянна дислокация.

Става въпрос за общо 176 хил. военнослужещи, които през лятото са преминали обучение на полигоните в Ростовска област.

Междувременно стана ясно, че Путин ще присъства на срещата на Г-20 в Австралия през ноември. Той ще отиде въпреки възраженията на някои от държавите срещу това. Против присъствието на Путин бяха предимно държави от Западна Европа, като причината е продължаващото напрежение в Украйна. Други страни пък се обявиха за това той да не бъде пренебрегван.