Путин: използването на армията в Славянск е престъпление срещу народа

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че използването на армията от киевските власти означава – хунта, че тази наказателна  военна операция в Славянск ще има сериозни последствия за лидерите в Киев, както и ще се отрази на международните отношения между  Русия и Украйна, съобщи РИА Новости.

«Ако настоящият режим в Киев действително е започнал да прилага военна сила и да използва армията  в Славянск, то това е много сериозно престъпление срещу собствения народ», заяви руският президент.

Той добави, че разбрал за последните събития в Украйна (както повечето хора, от медиите). Путин  подчерта, че ако Русия не беше подкрепила населението на Крим, то събитията там със сигурност са щели да се развит още по-лошо. «Сега става очевидно за всички, че ако Русие не беше подкрепила хората в Крим, то би било абсолютно невъзможно да бъде осъществен цивилизован процес за свободно волеизявление на народа. Всичко щеше да се случи по същия начин, а дори, може би и по-лошо. Ето защо, днешните събития в източна и южна Украйна потвърждават, че сме постъпили правилно и своевременно», каза Путин.