Путин благодари на гърците за гостоприемството

Путин благодари на гърците за гостоприемството

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин благодари на гръцките си колеги за гостоприемството по време на посещението му в Атина на 27-28 май и пожела благополучие и просперитет на гражданите на Гърция, предаде РИА Новости.

„Искрено съм поласкан от топлината и сърдечността, с която руската делегация бе посрещната на ваша земя. Високо оценявам резултатите от състоялата се визита. Тя се проведе в атмосфера на доверие, а програмата й бе изключително наситена“, се казва в публикация на Путин, поместена в гръцкия вестник „Катимерини“ – същият, в който бе публикувана и статията на руския президент преди посещението му в Атина.

„Нашите преговори показаха, че позицията на Русия и Гърция по голяма част от разглежданите въпроси са сходни. Най-важното е, че ние говорим помежду си не само като партньори, но и като отдавнашни приятели. В голяма степен това е резултат от вековните традиции на духовна и културна близост между народите ни. Съвременното сътрудничество между Русия и Гърция е основано на прагматизма и доверието. Ние високо оценяваме постигнатото равнище на партньорство и споделяме увереността, че потенциала на развитие на деловите и хуманитарните ни връзки далеч не е изчерпан“, подчертава руският лидер.

По думите му резултатите от посещението му в Гърция ще даде нов импулс на задълбочаването на взаимното разбирателство и доверието между двете страни.

„Бих искал да пожелая на всички граждани на Гърция благополучие и просперитет“, се отбелязва в статията.